Energiayhtiö Gasum avaa kaasutankkausaseman Kuopioon
Yrityskauppa on keskeinen osa Gasumin strategian toteuttamista ja vahvistaa yhtiön kykyä tarjota kaasuratkaisuja erilaisten asiakassegmenttien tarpeisiin entistä laajemmalla maantieteellisellä alueella.
Gasum Tekniikka on erikoistunut maakaasuun, biokaasuun ja LNG:n käyttöratkaisujen kunnossapito- ja huoltotoimenpiteisiin.
Vuonna 2023 alamme myydä asiakkaillemme Kestilässä tuotettua uusiutuvaa tuulivoimaa.” Gasumin matka moderniksi kiertotaloustoimijaksi C&S:n kanssa 2020 Gasum ostaa ruotsalaisen biokaasun tuottajan Skövde Biogasin koko osakekannan Torran Gas Holding AB:lta.
Yksityisille kaasuautoilijoille
Rakennamme siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa.” Käytännössä tavoitteen toteuttaminen merkitsee muun muassa sitä, että Gasum laajentaa kaasutankkausasemiensa verkostoa, lisää biokaasun tuotantoa ja hankintaa sekä auttaa asiakkaitaan vähentämään päästöjään.
Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa.
Järjestely on linjassa Gasumin kasvustrategian ja muuttuvien LNG-markkinoiden kanssa. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tuottaja ja biohajoavien jätejakeiden käsittelijä.
Järjestelyyn sisältyy pitkäaikainen sopimus, jolla Gasum siirtyy kaupan jälkeen laitoksella tuotetun nesteytetyn maakaasun (LNG) ja biokaasun (LBG) hankkijaksi.
100 % bonus 300 € asti ja 20 ilmaiskierrosta
Viking Line neuvotteli jo vuonna 2009 suomalaisen maakaasuyhtiö Gasum Oy:n kanssa LNG:n käyttämisestä uuden aluksen polttoaineena. Silloinen Viking Linen toimitusjohtaja Nils-Erik Eklund sanoi LNG:n olevan tulevaisuuden polttoaine laivaliikenteessä ja että Viking Line on tutkinut sitä jo kauan. Vielä vuonna 2009 Eklund ei halunnut kommentoida tuleeko uusi laiva käyttämään LNG:tä, muun muassa sen hintakehityksen takia. Hän kuitenkin painotti, että LNG tarjoaa huomattavat ympäristöystävälliset edut. LNG:tä varten rakennettaisiin LNG-terminaali Naantaliin tai Turun Pansion sataman alueelle.[14]
Gasum Tekniikka myytiin Viafin Servicelle
”Gasumin uudet tankkausasemat tulevat vahvistamaan kaasun käytön edellytyksiä Oulun alueella sekä kuluttajien että raskaan liikenteen näkökulmasta. Toivon sekä omasta että kaupungin puolesta kaasun käytön lisääntymistä liikenteessä, sillä näin edistämme merkittävästi sekä kustannustehokkaasti ihmisten ja ympäristön edellytyksiä puhtaampaan tulevaisuuteen”, Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Martti Korhonen sanoo.
Kirjaudu yritysasiakkaiden asiointipalveluihin
”Omistusosuuden kasvattamisen myötä olemme entistä paremmassa asemassa vastaamaan LNG:n kasvavaan kysyntään ja näin rakentamaan siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa yhdessä kumppaniemme kanssa”, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen sanoo.
Kohti puhdasta liikennettä Kuopiossa
Nykyisin Gasumin Oulun biokaasulaitoksen tuottama volyymi vastaa noin 3 000 henkilöauton vuotuista energian kulutusta. Oulun Ruskossa on jo muutaman vuoden ajan toiminut Kiertokaaren omistama biokaasun tankkausasema, jonka kaasuntoimittajana Gasum on toiminut. Gasumin lisäksi myös muut toimijat ovat rakentamassa alueelle kaasutankkausasemia. Uusien tankkausasemien myötä Oulun biokaasulaitoksella tuotettu kaasu saadaan kokonaisuudessaan toimitettua liikennekäyttöön alueen eri toimijoille.
NHL, National League, ATP-tennis ja Bundesliiga
Kuopio on mukana myös Circwaste – Kiertotalouden edelläkävijäkunnat -verkostossa, jonka tavoitteena on edistää kiertotaloutta ja saada materiaalit kiertoon mahdollisimman kattavasti. Kuopiossa toteutetaan kiertotaloutta muun muassa Gasumin biokaasulaitoksessa, jossa alueen biohajoavista jätteistä tuotetaan uusiutuvaa energiaa – biokaasua. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosentilla verrattuna perinteisiin polttoaineisiin.
Gasum Oy/Tykkimäen Huvipuisto -lähtö P
”Kaasun mahdollisuudet raskaan liikenteen nopeaan päästöjen vähentämiseen on tunnistettu laajasti useissa maissa. Oulun tankkausasema on osa Gasumin raskaan liikenteen pohjoismaista verkostoa, ja näemme merkittävän potentiaalin lisätä biokaasun tuotantoa Oulun alueella. Uudet kaasutankkausasemat toteuttavat kiertotaloutta parhaimmillaan lisäten uusiutuvan biokaasun kysyntää Oulussa eri ajoneuvosegmenteissä”, arvioi Gasumin liikenneliiketoiminnan johtaja Jukka Metsälä.
Gasum on avannut kaksi uutta kaasutankkausasemaa Ouluun
Kauppa on osa Gasumin strategiaa, jonka keskeisenä tavoitteena on laajentaa biokaasuun, maakaasuun ja nesteytettyyn maakaasuun pohjautuvaa kaasumarkkinaa Pohjoismaissa.
Opiskelijan kultainen BMW X5 on täyttä rautaa
”Kaasuautojen suosio on nopeassa kasvussa: Suomen teillä kulkee nyt noin 9 000 kaasuajoneuvoa, kun vuoden alussa niitä oli 6 300. Olemme tyytyväisiä, että yhä useampi suomalainen valitsee ympäristöystävällisemmän ajoneuvon ja haluamme tukea tätä kehitystä rakentamalla uusia kaasutankkausasemia ympäri Suomen”, toteaa Gasumin liikenteen liiketoiminnan kehityspäällikkö, Markus Kaarlela.